mai

De ziua polonezilor

Astăzi, 3 mai, polonezii sărbătoresc Ziua Constituţiei. Este vorba de Constituţia din 3 mai 1791, aprobată de Seim, Polonia devenind, astfel, prima ţară europeană care a adoptat Legea sa fundamentală. Aşa cum s-a mai subliniat, aprobarea Constituţiei a fost realizarea cea mai importantă a gândirii politice din epoca respectivă.

Cu acest frumos prilej, din numele colectivului Institutului de Istorie Socială „ProMemoria” şi din nume propriu, dorim să aducem sincere felicitări colaboratorilor Ambasadei Poloniei în Republica Moldova, domnului Ambasador Bogumił Luft, doamnei Ana Maria Luft cu ocazia sărbătorii. Vă dorim succese depline în activitatea Dvs., noi realizări, sănătate, numai bine.

 

*   *   *

Ieri, 2 mai, cu ocazia Sărbătorii Naţionale a Republicii Polone – Ziua Constituţiei de la 3 mai -, în Sala cu Orgă a avut loc un concert festiv de lieduri şi balade, interpretate de baritonul Artur Rożek, acompaniat de pianista Anastasia Levandovskaia.

Festivitatea a fost deschisă de dna Larisa Zubcu, directoarea Sălii de Orgă, care a salutat prezenţa, a vorbit despre artiştii, veniţi special din Polonia şi l-a invitat în scenă pe dl Ambasador al Poloniei în R. Moldova, ES dl Bogumił Luft. Dl Ambasador a amintit de esenţa sărbătorii, adăugând că 3 mai este nu doar Ziua Constituţiei, ci şi Ziua Diasporei Poloneze, felicitându-i pe originarii polonezi, aflaţi în R. Moldova. Continue reading

Arhiva