Monthly Archives: februarie 2019

Rusia în lacrimi: tragedii şi cazuri excepţionale (2) – februarie 2019

Februarie 2019

Rubrica: Federaţia Rusă: cu ochii pe ea

Ca şi în ianuarie, în februarie cel mai uimitor lucru a fost expresia feţelor înalţilor demnitari ruşi, aflaţi în preajma lui V. Putin: feţe înspăimântate, crispate, nemişcate; în afară de V. Putin nimeni nu zâmbeşte, nu mai zic – să râdă. Chiar şi liderul belorus Lukaşenko zâmbea şi râdea atunci când era lângă Putin. Nu şi demnitarii ruşi. De ce oare? Poate la primăvară vor zâmbi?

Principalul eveniment politic al lunii a fost Mesajul preşedintelui FR V. Putin adresat Adunării Federale (20 februarie)[1], care a fost salutat cu entuziasm de formatorii de opinie oficială (Piotr Tolstoi, de pildă) şi criticat vehement de liberalii ruşi (Nichita Isaev, de ex.), de social-democraţi (Nicolai Platoşkin, de ex.) ş.a.

Tragedii, februarie 2019

1. Şi în februarie, în Rusia, pompierii au continuat lupta cu incendiile. De această dată (1 februarie 2019) un puternic incendiu a cuprins Centrul comercial din Kizlear (Daghestan). Focul a distrus totul pe o suprafaţă de 1 500 m², o clădire cu trei nivele a ars în totalitate. Nu au fost victime. Specialiştii examinează cauzele incendiului[2]. Continue reading

Arhiva