Monthly Archives: aprilie 2013

Pun pariu: următorul preşedinte al RM, după Nicolae Timofte, – Vlad Plahotniuc

 

Următorul preşedinte al RM va fi Vladimir Plahotniuc (VP). Pun pariu.

Argumente:

1. În Parlamentul RM există proiecte de legi, care zac în sertare ani de zile. Nu a fost cazul cu modificarea Codului electoral, propusă de V. Plahotniuc. Este una din cele mai importante schimbări legislative, aprobate oarecum pe neaşteptate, fără explicaţii din partea autorilor, fără dezbateri în societate, fără consultarea CEC, a organismelor europene.

În fond, noua lege electorală, va aduce un suflu nou în viaţa politică a RM; legea are, neîndoielnic, o componentă democratică, pe care ideologii PDM o vor putea exploata, dacă îi va duce capul. Noua lege are multe plusuri; faptul că a fost formulată, dar mai ales – trecută atât de operativ prin Legislativ, cu atâtea voturi „pro”, demonstrează că Plahotniuc are o pondere definitorie în Parlamentul RM. Continue reading

PL: un vulcan activ, pe cale de a se stinge…


            Stimaţi prieteni,

În ultimele zile, fără îndoială, opinia publică a fost acaparată de evenimentele desfăşurate în cadrul Partidului Liberal. Incidentul de ieri, din cadrul Filialei Dubăsari a PL, pus astăzi la dispoziţia consumatorilor de ştiri, pune capac, deocamdată, la conflictele dintre dl Mihai Ghimpu, liderul oficial al PL, şi reprezentanţii Grupului de reformare a PL.

Deocamdată nu se zăreşte sfârşitul disensiunii din sânul PL. Ca un vulcan activ, care emană lavă fierbinte în toate direcţiile, aşa şi reprezentanţii PL scot în vileag noi şi noi detalii, referitoare la modul de funcţionare al PL, la numirile făcute în importante posturi de conducere a RM.

Continue reading

Top „Zece pentru Moldova”. Ultimul articol

Stimaţi prieteni,

Am fost invitat şi am asistat la spectacolul „Zece pentru Moldova”, organizat de „Publica TV”.

Eu am mai păţit-o: cu câţiva ani în urmă m-a sunat un prieten şi-mi zice să vin la Biblioteca Naţională pentru că, în cadrul Salonului internaţional de carte mi s-a decernat un premiu. Până am făcut drumul de acasă până la BNRM (12-15 minute), când am ajuns, mi se spune că Comisia s-a răzgândit şi premiul a fot dat altcuiva. Aşa că eu sunt deja „călit” în astfel de „activităţi”. Am mers la Teatrul „Eminescu”, mânat de un fel de curiozitate „sportivă”. Continue reading

MiG-24. În apărarea ministrului Apărării

Stimaţi prieteni,

În articolul de faţă am folosit abrevierea „MiG-24”, ceea ce înseamnă: Mi – Mihai; G – Ghimpu; 24 – atâţia ani acesta, chipurile, a luptat împotriva ruşilor şi comuniştilor.

Constat: câteva portaluri de ştiri, mai mulţi confraţi-bloggeri, unii analişti politici au pus în discuţie o temă care, în mod firesc, nu trebuia să ia naştere. Este vorba de declaraţiile iresponsabile ale lui MiG-24, referitoare la ministrul Apărării, care, cică, „trebuie să plătească pentru ce a făcut… Noi nu avem nevoie de miniştri cu pată”. Întrerup declaraţia lui MiG-24. Continue reading

Întărirea legăturilor româno-române: „Vocea Basarabiei” a semnat Acord de colaborare cu Radio Tecuci

 

Stimaţi prieteni,

Sâmbătă, 30 martie 2013, la Tecuci, a avut loc un eveniment important pentru mulţi cetăţeni ai României şi Republicii Moldova.

La invitaţia Centrului Transfrontalier de Conexiune, în frunte cu cunoscutul ziarist Cristian Pohrib, la Tecuci a avut loc o Masă rotundă, la care s-a discutat problema reîntregirii Neamului Românesc. Evenimentul a fost prilejuit de împlinirea a 95 de ani de la Unirea Basarabiei cu Patria-mamă, România.

Moderatorul Mesei rotunde – dl Cristian Pohrib. Dumnealui a oferit cuvântul domnului primar al Municipiului Tecuci Daniel Gerhardt Ţuchel, care a salutat prezenţa şi, între altele, a amintit că la sfârşitul anului 1917 din Tecuci a plecat spre Chişinău Regimentul 24 pentru a ocroti Sfatul Ţării, parlamentul de atunci al Basarabiei. În 1941 Regimentul 24 Tecuci s-a implicat în Războiul Sfânt de eliberare a Basarabiei, nordului Bucovinei, Ţinutului Herţa, răpite de sovietici un an mai devreme. Mulţi ostaşi români din acest Regiment au fost răpuşi la trecerea Prutului şi sunt îngropaţi în Cimitirul militar de la Ţiganca.

Continue reading

Arhiva