Monthly Archives: februarie 2021

Maia Sandu la putere – prima sută de zile. Ce ar fi de spus?

Astăzi se împlinesc o sută de zile de la venirea la putere a M. Sandu. Există o regulă nescrisă, conform căreia primele o sută de zile de guvernare nu ar trebui criticate de opoziție sau presă. Se consideră că în acest timp se conturează politica noii guvernări pentru restul mandatului.

Maia Sandu a fost criticată la scurt timp după investirea în funcția de președinte al Republicii Moldova (RM). Și primele care au ”înțepat-o” au fost chiar femeile (o doamnă deputat și o fostă ministră a ocrotirii sănătății). Apoi au luat-o în furci câțiva bărbați, inclusiv fostul președinte al RM.

La scurgerea a o sută de zile, președintele RM ce are la activ? A avut o primă întâlnire cu președintele României Klaus Iohannis. O altă întâlnire, foarte importantă, a avut-o cu președintele Ucrainei Vl. Zelenski. Ambele întrevederi sunt binevenite. A treia vizită, mai puțin convingătoare ca fiind necesară – în Franța. De ce nu RFG sau Italia? Criticii M. Sandu au apostrofat-o (pe ea și echipa ei) cum că a greșit atunci când a afirmat că este primul președinte al RM care vizitează Palatul Elisei. Nu, nu a fost nici o greșeală: M. Sandu a fost primul președinte-femeie al RM care a vizitat reședința oficială a președintelui Franței.

Pe interior – i-a retras Ordinul Republicii lui Vlad Plahotniuk.   Continue reading

Arhiva