Ședința Comitetului de Conducere al Asociației Istoricilor din Republica Moldova „Alexandru Moșanu” din 26 mai 2022
Joi, 26 mai 2022, în incinta sediului AIRM „Alexandru Moșanu”, str. Kogălniceanu, nr. 52, a avut loc ședința ordinară a Comitetului de Conducere al Asociației Istoricilor din Republica Moldova „Alexandru Moșanu”.
La ședință au luat parte membrii Comitetului de Conducere a Asociației Ion Negrei, Viorel Bolduma, Oleg Chisiliov, Sergiu Gurin, Viorica Negrei.
Dra Crina Harea a lipsit motivat. Conf. univ. dr. Viorel Cojocaru se afla în spital.
Primul subiect discutat a fost legat de activitatea AIRM „Alexandru Moșanu” în perioada de timp de la ședința trecută a Comitetului până astăzi. Continue reading
Felicitări istoricului Sergiu MUSTEAȚĂ
Comitetul de Conducere al Asociației Istoricilor din Republica Moldova „Alexandru Moșanu” aduce sincere felicitări profesorului universitar, doctor habilitat Sergiu Musteață cu ocazia împlinirii frumoasei vârste de 50 de ani.
Îl cunoaștem bine pe domnului Sergiu Musteață, activitatea dumnealui, lucrările științifice elaborate și publicate. Apreciem înalt poziția civică a colegului nostru.
Istoricul Sergiu Musteață conduce mulți ani Asociația Națională a Tinerilor Istorici din Republica Moldova, a fost și președinte al Asociației Istoricilor din Republica Moldova. Oriunde a lucrat, dl Sergiu Musteață a dat dovadă de responsabilitate, inițiativă și întotdeauna a avut succes.
Îi dorim multă sănătate, noi realizări în tot ceea ce face, numai bine.
Anatol Petrencu, președintele Asociației Istoricilor din Republica Moldova „Alexandru Moșanu”
11-12 mai 2022.
Conferința științifică „Alexandru Marghiloman, artizan al Unirii Basarabiei cu România – un destin în istorie” Mulțumiri.
Pe data de 7 mai a.c., în incinta sălii în care a avut loc istorica decizie a Sfatului Țării de Unire a Basarabiei cu România (Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, Chișinău, str. Alexei Mateevici, nr. 111), și-a desfășurat lucrările Conferința științifică cu tema „Alexandru Marghiloman, artizan al Unirii Basarabiei cu România – un destin în istorie”.
Prima parte a Conferinței a fost moderată de doamna doctor habilitat Liliana Condraticova, secretar general al Academiei de Științe a Moldovei și domnul doctor Marius-Adrian Nicoară, membru asociat al Academiei Oamenilor de Știință din România (Buzău).
Cuvinte de salut au fost rostite de doamna Irina Vlăduca Marghiloman, strănepoata lui Alexandru Marghiloman, cunoscută publicului larg pentru eforturile depuse în vederea promovării imaginii și memoriei străbunicului ei. Continue reading