Doamna Ana Vîlcu la vârsta împlinirilor

Distinsa doamna Ana Vîlcu a rotunjit o frumoasă vârstă, prilej cu care doresc s-o felicit, să-i urez multă sănătate, dragoste şi respect din partea rudelor, prietenilor, tuturor celor care o cunosc.

La mulţi ani, doamna Ana Vîlcu şi toţi buni!

Doamna Ana Vîlcu s-a născut în satul Corneşti, raionul Ungheni, a absolvit Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie din Chişinău (USMF), specialitatea „psihiatrie”, a lucrat în cadrul Spitalului de Psihiatrie din orăşelul Codru, apoi în calitate de medic fizioterapeut în sanatoriul USMF. A educat două fiice. Este autoarea volumului „Europa e viitorul nostru” (2012), iar recent, în 2014, a scos de sub tipar o carte nouă, „Lacrimă vie… Ţară”[1].

O cunosc pe doamna Ana Vîlcu ca pe un adevărat patriot al Neamului său, promotoare activă a cauzei naţionale româneşti, ca pe o luptătoare neobosită pentru dreptate şi adevăr şi un promotor fidel al idealului de reîntregire a Patriei noastre comune – România. O ştiu, de asemenea, pe doamna Ana Vîlcu ca pe o radioascultătoare fidelă a Postului de Radio „Vocea Basarabiei”. În trecut, am fost moderatorul emisiunii interactive „Procesul roşu” (emisiune Bi-săptămânală) şi m-am convins că doamna Ana Vîlcu nu doar asculta emisiunile, consacrate crimelor regimului comunist de ocupaţie şi rezistenţei anticomuniste, ci deseori intervenea cu scurte discursuri, propuneri, atitudini. Pentru orice autor, susţinerea a ceea ce face el public este importantă; întotdeauna am simţit susţinerea doamnei Ana Vîlcu.

Apoi, doamna Ana Vîlcu a fost prezentă la nenumăratele proteste anticomuniste (V. Voronin fiind preşedintele PCRM), susţinând în fapt cauza românească a românilor basarabeni. „Am permanent speranţa, scrie doamna Ana Vîlcu, că lupta noastră pentru Dreptate şi Libertate nu a fost zădarnică”.

Da, doamna Ana, în pofida marilor dezamăgiri, pe care le-am trăit împreună, totuşi, până la urmă Republica Moldova a semnat Tratatul de asociere cu Uniunea Europeană, iar asta este un lucru extraordinar. Pentru alţii, poate nu, pentru noi, însă, care ne cunoaştem bine oamenii, mai ales – acei politici, este un triumf al eforturilor de distanţare de URSS şi urmaşilor acesteia.

Totuşi, repet: ştiind bine ce prezintă elita politică a R. Moldova, caracterul şi calitatea acesteia, ar fi o greşeală fatală să ne mulţumim doar cu Tratatul de Asociere a RM la UE. Este mult mai important să semnăm Tratatul de Aderare la UE, iar pentru aceasta este necesar să luptăm! Inclusiv – noi.

12 iulie 2014

 



[1] Ana Vîlcu. Lacrimă vie… Ţară, Chişinău, Editura Grafema Libris, 2014, 112 p.

Comentariile nu sunt permise.

Arhiva