Domnii Marcel Balagura și Victor Strătilă susțin demersul AIRM „A.Moșanu”

Aparatul Președintelui Republicii Moldova

Serviciul distincții de stat

Scrisoare de susținere

Prin prezenta, susținem în unanimitate candidatura dlui General de divizie Ion Costaș pentru conferirea înaltei distincții de stat Ordinul Republicii.

Dl General de divizie Ion Costaș, ex-ministru al Afacerilor Interne și ex-ministru al Apărării este o personalitate notorie atât în Republica Moldova, cât și peste hotare.

Contribuția și meritele dlui General de divizie Ion Costaș sunt inestimabile pentru serviciul statului, a ordinii de drept, a securității și a statalității Republicii Moldova.

În ce-a mai grea perioadă a întemeierii statului Republica Moldova, dl General de Divizie Ion Costaș a fost în avangarda evenimentelor istorice, depunând toate cunoștințele, experiența și abnegația pentru reformarea Ministerului Afacerilor Interne, întemeierea Armatei Naționale și organizării apărării statalității și integrității teritoriale a Republicii Moldova în combaterea separatismului din sudul țării, precum și în teritoriul din stânga Nistrului.

Cu părere de rău, meritele dlui General de Divizie Ion Costaș, pe nedrept nu au fost apreciate și remarcate de guvernările anterioare, dar sperăm că cel puțin acum, după trecerea a 30 de ani de la obținerea Independenței, meritele dlui General de divizie Ion Costaș vor fi apreciate la justa valoare, fiindu-i conferit înalta distincție de stat Ordinul Republicii.

Cu respect,   Marcel BALAGURA,  Conferențiar universitar,  Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”

Victor STRĂTILĂ, Ex-vicepreședinte al Comisiei Naționale de Integritate

Comentariile nu sunt permise.

Arhiva