Profesorul Mihai Revenco condus în ultimul lui drum

Astăzi, 31 iulie 2014, profesorul universitar, doctor habilitat în ştiinţe chimice, Mihai Revenco a fost condus pe ultimul lui drum.

L-am cunoscut pe parcursul anilor, în cadrul Universităţii de Stat din Moldova (USM), în care a activat din 1987 până la deces.

În cadrul mitingului de doliu, desfăşurat în incinta Bisericii cu hramul „Întâmpinarea Domnului” din curtea USM, au vorbit cei care l-au ştiut cel mai bine pe profesorul Mihai Revenco: domnul Gheorghe Ciocanu, rectorul USM, dl Gheorghe Duca, preşedintele Academiei de Ştiinţe a Moldovei, dna Galina Dragalina, ex-decan al Facultăţii de Chimie şi Tehnologie chimică (USM), dna Viorica Gladchi, actualul decan al Facultăţii, alte persoane îndoliate.

Vorbitorii au evidenţiat calităţile deosebite ale profesorului Mihai Revenco în domeniul chimiei: a devenit un specialist notoriu în domeniul teoriei chimiei coordinative şi aplicarea combinaţiilor complexe.

Colegii care au vorbit despre profesorul Mihai Revenco au subliniat caracterul complex al talentului dumnealui: afară de studii în domeniul chimiei, a scris poezii, a redactat proză artistică etc. Aşi putea adăuga: s-a interesat şi de politică, am discutat nu o singură dată despre partide, lideri, promisiuni, aşteptări. Profesorul M. Revenco a fost preocupat şi de diverse subiecte istorice, dând dovadă de competenţă şi precizie, specifice oamenilor din domeniul ştiinţelor exacte. Cu adevărat: omul talentat dă dovadă de cunoştinţe profunde şi în alte domenii, decât cel în care se specializează.

Pe parcursul activităţii ştiinţifice şi pedagogice a fost decorat cu diverse ordine şi medalii, a obţinut premii, meritate din plin.

A fost un om însetat de viaţă, optimist, a susţinut tineretul studios, a avut un respect deosebit faţă de oamenii în vârstă. Aşa va rămâne în memoria celor care l-am ştiut.

Dumnezeu să-l odihnească!

31 iulie 2014

 

 

Comentariile nu sunt permise.

Arhiva