Academicianul Alexandru ZUB împlineşte astăzi 80 de ani

Domnul academician Alexandru Zub din Iaşi este un binecunoscut istoric român, un mare prieten al basarabenilor, este omul care a făcut puşcărie comunistă pentru faptul că, împreună cu alţi colegi studenţi, a sărbătorit 500 de ani de la urcarea pe tronul Moldovei a domnitorului Ştefan, supranumit ulterior Cel Mare.

Cu prilejul împlinirii acestui frumos jubileu, am trimis domnului academician Al Zub un mesaj de felicitare pe care îl reproduc mai jos.

 Mult stimate dle academician,

Cu ocazia împlinirii frumoasei vârste de 80 de ani, daţi-mi voie să Vă felicit cu acest prilej, să Vă doresc multă sănătate, noi realizări în cercetarea Istoriei, numai bine. Cărţile Dvs. sunt citite şi în R. Moldova, pledoaria Dvs. de reîntregire a Neamului Românesc este cunoscută la noi şi susţinută de tot mai mulţi cetăţeni ai R. Moldova.

Prezenţa Dvs. şi intervenţiile ştiinţifice în cadrul Simpozioanelor de la Sighetul Marmaţiei sunt apreciate de noi, cei care nu am cunoscut temniţele comuniste.

Vreau să Vă mulţumesc frumos pentru cuvintele scrise, referitoare la cărţile pe care Vi le-am dat data trecută.

Vă mulţumesc.

Chiar azi plec la Varşovia, la un simpozion, organizat de polonezi, vizând identitatea naţională a celor din R. Moldova. Nu am uitat de conferinţele ştiinţifice din 2001, pe care chiar Dvs. le-aţi organizat la acelaşi subiect. Iată că prind bine!

La mulţi ani, domnule academician!

Cu respect, Anatol Petrencu, preşedintele INIS „ProMemoria”, USM, Chişinău

12 octombrie 2014

 

 

Comentariile nu sunt permise.

Arhiva