A dispărut monumentul Doinei şi lui Ion Aldea-Teodorovici

Este vorba de monumentul de la intrarea în Parcul Morilor, vizavi de blocul central al USM. Ieri, sâmbătă, 20 decembrie 2014, monumentul era pe piedestal. Nu era în stare avariată. Pe postament era o coroană cu flori şi un buchet de flori albe.

În noaptea de la 20 spre 21 decembrie 2014 monumentul a dispărut. Admit două explicaţii:

1. Monumentul a fost dus la restaurare (deşi era în stare bună) sau la conservare (sunt cazuri când unele monumente, pe timpul iernii, sunt puse la conservare). De ce nu a fost pus la conservare anul trecut? Dacă a fost scos pentru restaurare sau conservare de ce nu au fost puse informaţiile respective. De exemplu: „Monumentul este la restaurare / (sau) conservare. Administraţia Parcului”. Sau Primăria etc.?

De ce a fost scos sâmbătă spre duminică? De ce nu într-o zi de lucru?

Asta este varianta fericită a cazului. Cea nefericită este:

2. Monumentul din bronz a fost furat.

De ce a rămas coroana de flori pe postamentul mutilat? Ce rost are s-o laşi în timp ce monumentul, pentru care a fost adusă, nu mai este?

Urmăriţi pe acest blog mersul cercetării.

21 decembrie 2014.

anatol_petrencu@yahoo.com

Din surse MAE: monumentul a fost scos pentru renovare.

Mulţumim. Am înţeles.

Şi totuşi, de ce renovarea se face atât de neglijent? De ce nu sunt informaţi pietonii despre ce se întâmplă cu monumentul, ridicat în memoria unor patrioţi ai Neamului şi interpreţi de excepţie? Pe cât timp a fost scos?

Nimeni nu trebuie să se supere: noi am avut cazul cu “Lupoaica”, scoasă, de asemenea, pentru îngrijiri tehnice. Ca până la urmă să se constate că era o preocupare politică.

Voi reveni.

A.P.

 

Comentariile nu sunt permise.

Arhiva