Socialiştii lui Dodon – epigoni ai naziştilor lui Hitler sau MACULATURA DODONISTĂ ÎN ŞCOLILE NOASTRE

Rubrica: „Istoria în actualitate: o cronică a principalelor evenimente” (6)

Nu, istoria nu se repetă aşa cum am putea re-începe o experienţă chimică. Istoria se repetă ca o farsă (o comedie uşoară) a trecutului. Fiind multe-aspectuală, şi farsele istoriei sunt diferite: unele sunt comice, altele – dramatice. Cele dramatice se pot transforma în tragice dacă nu le vom opri la timp. Mă refer la noi, la societatea civilă din Republica Moldova (RM) şi la gestul ieşit din comun al deputatului PSRM Vladimir Bătrâncea, care în plenul Parlamentului, în faţa camerelor de luat vederi, astăzi, 10 decembrie 2015, a rupt o hartă istorică, difuzată în şcoli legitim, conform deciziei Ministerului Educaţiei din Republica Moldova.

Ziua de 10 decembrie nu este una oarecare. La 10 decembrie 1948, Adunarea Generală ONU a adoptat Declaraţia universală a drepturilor omului, semnată şi de URSS, iar Republica Moldova este parte a Declaraţiei respective din iulie 1990. Acest document primordial s-a bazat pe dezideratul evitării în viitor a crimelor, comise de nazişti, inclusiv – crime faţă de operele de artă şi ştiinţă. Având în vedere anume acele fapte criminale, practicate de nazişti, autorii Declaraţiei universale a drepturilor omului, în articolul 19 al documentului au remarcat: „Orice om are dreptul la libertatea opiniilor şi exprimării; acest drept include libertatea de a avea opinii fără imixtiune din afară, precum şi libertatea de a căuta, de a primi şi de a răspândi informaţii şi idei prin orice mijloace şi independent de frontierele de stat”.

Deputatul socialist neglijează acest principiu fundamental al libertăţii de exprimare, cu o mutră pretins indignată rupe demonstrativ un material didactic de importanţă majoră pentru cetăţenii Republicii Moldova.

Exact aşa, ca în timpul dictaturii naziste, cărţile, operele de artă, ce nu conveneau „teoriei” rasiste a lui Hitler, erau distruse prin ardere, tot aşa, în timpul „democraţiei” moldoveneşti, hărţile istorice, ce nu convin „ideologiei” dodoniste sunt rupte în faţa camerelor de luat vederi, în plină şedinţă a Parlamentului.

Dacă aceşti tipi nu vor fi opriţi la timp, atunci data viitoare ei vor rupe în plenul Parlamentului harta Romei antice, sub motivul cum că Italia ar dori restabilirea Imperiului Român. Sau harta Imperiului Otoman. Şi aşa mai departe. Asta pentru că orice cunoaştere are limite, pe când prostia omenească nu are margini. Nimănui încă nu i-a trecut prin cap să rupă harta URSS. De ce n-ar face-o dacă URSS nu mai există?

Apropo, da cine este acest Valoghia Batrâncea?

Citim din informaţiile, oferite de Internet, ca acest tip de 33 de ani nu are nici casă, nici masă[1], altfel spus este un fluieră-vânt care deocamdată nu a creat nimic în viaţa lui. El este capabil doar să distrugă ceea ce creează alţii.

Dacă acest Bătrâncea ar fi fost din capul lui, mai treacă-meargă. Dar nu este aşa. Şeful lui, Igor Dodon i-a sărit în apărare. Ia, să-l cităm pe „socialistul” nr. 1 din RM.

„Copiii noștri, scrie I. Dodon, sunt îndoctrinați prin românizare forțată, sunt aduși în Parlament să voteze simbolic Unirea, sunt impuși să stea la lecții lângă harta României Mari, să învețe Istoria românilor, limba română. Li se spune că „Basarabia e pământ românesc”, iar Republica Moldova e stat artificial și falimentat”.

Domnule Dodon, dacă la lecţii se predă tema „România în perioada interbelică” atunci pe perete, în clasă, trebuie în mod obligatoriu să fie harta României întregite, sau României mari, cum spui mata.

Da, în şcolile din RM trebuie să se predea Istoria Românilor şi Limba şi Literatura Română. Asta pentru că moldovenii sunt parte a Neamului Românesc. Şi mata ştii foarte bine acest lucru. Mihai Eminescu este al tuturor românilor, fie de dincolo, fie de dincoace de Prut. Şi de Nistru.

„Basarabia e pământ românesc”. Ce nu este adevărat aici? E pământ turcesc? Rusesc? Maghiar?

„Republica Moldova e stat artificial și falimentat”. Putem discuta asupra frazei. RM ca stat este neputincios să facă ceva societăţii, care-l emană. Dovadă cea mai bună este – ştiţi foarte bine – furtul unui miliard de dolari din băncile RM. Chiar voi, socialiştii, cereţi, la corturile din centrul Chişinăului, să fie restituită această sumă de bani. Altfel spus, voi recunoaşteţi că organele de stat, care au avut menirea (obligaţiunea) să stopeze crima secolului, nu au făcut acest lucru. Asta ce înseamnă altceva decât RM stat falit?


Dodon: „Astăzi, deputații socialiști au rupt harta României Mari. Și îi îndemnăm pe toți pedagogii patrioți din școlile moldovenești să facă același lucru, dacă li se impune afișarea hărții pe pereți”.

Domnule Dodon dumneavoastră instigaţi lumea la indisciplină şi huliganism. Va asumaţi o prea mare răspundere. Vedeţi, să ni vi se-ntoarcă apelurile necugetate!

Şi în continuare, Dodon: „În curând, când PSRM va veni la guvernare, noi vom interzice propaganda unionistă, vom pedepsi prin lege distrugătorii statalității moldovenești și vom deturna procesul de românizare forțată a copiilor noștri”.

Numita de Dodon „propagandă unionistă”, pe care ei ar dori s-o interzică, nu este altceva decât adevărul despre trecutul nostru. Posibil – şi de viitorul nostru, de ce nu? Interesul nostru, al românilor, este ca RM să fie un stat puternic, corect cu angajaţii şi cetăţenii simpli. Cei care au distrus numita de Dodon „statalitate moldovenească” (corect este STAT) sunt persoanele care au furat un miliard de dolari din băncile RM. Asta ar trebui s-o înţeleagă Dodon şi ortacii lui.

Dar mai este ceva.

Igor Dodon este prefaţatorul a două cărţi de citire la istorie. Una se referă la antichitate şi ev mediu, alta la istoria modernă şi contemporană a românilor. Cărţile sunt scrise în spiritul expansionismului ţarist şi sovietic, cu texte din astfel de autori ca Vasile Stati, Serghei Nazaria şi alţii. Cărţile sunt distribuite în şcoli.

Întrebare către Ministerul Educaţiei din RM, către doamna ministru Corina Fusu.

DE CE MINISTERUL EDUCAŢIEI PERMITE ISTITUŢIILOR SUBORDONATE SĂ ACCEPTE ACESTĂ MACULATURĂ DODONISTĂ?

PS. Cu acest gest începe declinul partidului socialiştilor lui Dodon – partid extremist, totalitar, marginal.

Amin.

10 decembrie 2015

PPS. Azi, 11 decembrie 2015, citesc pe Unimedia că V. Bătâncea practică salutul nazist[2]. Mai e nevoie oare de demonstrat că socialiştii lui Dodon au degradat într-o grupare primejdioasă atât pentru cetăţenii RM, cât şi pentru Europa. Are oare nevoie Rusia de o formaţiune marginală, necivilizată, neo-nazistă în Republica Moldova?

Eu cred că nu.

Vom reveni.

anatol_petrencu@yahoo.com

 

[1] http://deschide.md/ro/news/politic/10747/Vlad-Bătrâncea-săracul-deputat-fără casă şi-fără-masă.htm

[2] http://unimedia.info/stiri/poza-zilei-internaut-vlad-batrincea-ziua-rupe-harta-romaniei–iar-noapte-arunca-saluturi-naziste-105902.html

 

Comentariile nu sunt permise.

Arhiva