O sfidare a Poliţiei Naţionale

Rubrica: Moldova criminală- 2015

Portalul de ştiri Unimedia şi-a informat cititorii[1] că pe data de 18 decembrie 2015, seara, la 17:25, cinci indivizi, cu măşti pe faţă, cu pistoale şi ciocane, au tăbărât asupra unui magazin din centrul centrului capitalei Republicii Moldova (RM), oraşul Chişinău, magazin din preajma străzii pietonale. Bandiţii au bătut paznicii, au spart vitrinele, au luat ceasurile de aur şi s-au făcut nevăzuţi. Ştirea tristă a fost confirmată de ofiţerul de presă al Direcţiei de Poliţie Chişinău, dna Natalia Stati.

Nu am citit sau auzit comentarii asupra acestui caz şi nici declaraţii din partea poliţiei privind prinderea bandiţilor. Păcat. Ce ar fi de spus?

Ziua când s-a comis această crimă odioasă nu este una întâmplătoare. Este 18 decembrie – sărbătoarea profesională a Poliţiei RM. Iar în 2015 se împlinesc 25 de ani de la constituirea Poliţiei naţionale, deci, cum ar veni – e o dată rotundă. Aşa dar, o concluzie ar fi: afară de jaf, acţiunea banditească a celor cinci criminali a fost o sfidare la adresa forţelor de ordine.

Iată de ce, în vederea apărării demnităţii şi onoarei Poliţiei Naţionale (nu mă refer doar la cea municipală, ci la întreaga Poliţie a RM) era cazul de ridicat toate structurile, aflate în subordinea dlui Oleg Balan, ministru al Afacerilor Interne, de anihilat aceşti terorişti locali şi de ridicat prestigiul Forţelor de Interne.

Dar mai este ceva. În RM fără politică nu se poate. Şi în acest caz, judecând logic, constatăm că ministrul de Interne, dl Oleg Balan, a fost înaintat în acest post de PLDM. Cunoaştem poziţia PLDM faţă de formarea noului guvern şi faţă de corupţie. În aşa caz, nu este de mirare că cineva din oponenţii politici ai PLDM au provocat acest jaf. PDM, de exemplu, de ce nu? Pentru ca să demonstreze că ministrul de Interne nu-i capabil să-şi îndeplinească misiunea de asigurare a ordinii publice.

Şi încă ceva. Este curios acest şef-interimar al Poliţiei municipale Gheorghe Cavcaliuc. Dilema pe care ar trebui s-o rezolve este: ori să lase construcţiile personale, să rămână în Poliţie şi să lupte cu bandiţii, ori să  lase Poliţia altcuiva şi să se ocupe cu businessul. Din două una.

În toată treaba asta, păcat de paznicii care au fost bătuţi fără a avea vreo vină. În general – bătaia, agresiunea corporală, trebuie excluse din societatea moldovenească.

Noi nu suntem barbari!


[1] http://unimedia.info/stiri/jaf-la-un-magazin-de-ceasuri-din-centrul-capitalei–hotii-au-dat-buzna-cu-pistoale-si-ciocane-106355.html

Comentariile nu sunt permise.

Arhiva