Cuscrul Iosif Filimon, condus pe ultimul drum

Pe data de 11 august, cuscrul Iosif Filimon din Orăştie, a fost condus pe ultimul lui drum. La slujba de înmormântare, la care au participat rude şi prieteni ai răposatului, a fost prezentată şi o scurtă biografie, pe care o reproduc mai jos.

„[Iosif Filimon] născut pe data de 29 octombrie 1943, din părinţii Avram şi Maria, în satul Văleni. A făcut şcoala la Văleni, liceul la Orăştie, armata – la Craiova. A lucrat la fabrica „Vidra-Orăştie” din anul 1967 până la pensie.

Căsătorit cu Ana în anul 1972. Dumnezeu i-a binecuvântat cu doi copii: Florin şi Călin, care au fost bucuria vieţii lui; a fost un soţ iubitor şi devotat, un tată şi un bunic minunat, un bun prieten, coleg şi vecin; un om care mereu şi-a făcut timp să fie alături de cei dragi, la bine şi la greu.

Într-un timp foarte scurt, ca o lovitură cruntă, vine moartea lui, lăsându-ne pe toţi cu sufletele îndurerate. Toată viaţa lui a fost înconjurat de foarte mulţi oameni dragi de la care îşi ia rămas bun:

-          Soţia Ana, care se desparte foarte greu;

-          Fiul Florin, nora Andra şi nepoata Bianca;

-          Fiul Călin, nora Sorina şi nepoata Eva;

-          Sora Otilia;

-          Sora Mărioara, cumnatul Aurel, nepoţii Camelia cu Adrian, strănepoţii Eliza şi iulian;

-          Nepoata Oana cu Daniel;

-          Cumnaţii Lenuţa cu Romică, Cornelia, Maria cu Ioan, Silvia;

Nepoţii:

-          Daniel cu Dana, Ramona cu Giunti, Flavius, Beatrice, Dan şi Brighite, Ovidiu cu Crina şi David, Ioan cu Flavia, Andrei cu Andreea şi Tudor, Cristi cu Lidia, Mărioara cu Gabi, Florin şi Alina, Jenu cu Cosmina, Alex şi Andrada, Toader cu Silvia şi copiii, Silvia cu Ioan şi copiii;

Cuscri:

familia Petrencu, familia Şarban, Ica cu Doru;

Naşii:

Familia Florea şi Drăgan, moşii – Pascu şi nepoţii Gherman;

Verişorii:

familiile Groza, Duma, Ciorogar, Precup, Mihăşan, Filimon, Marga, Săliştean Dorin, Săliştean Liviu, Săliştean Ioan, Drăgan, Zaharia, Albu, Popa, Stamotoiu, Ioanaş, Homorodean;

Prietenii:

Ciulă, Pera, Plesa, Adămescu, Văidean, Belea, Sturza, Ştefan, Bioches, Firidan.

Îşi ia rămas bun de la colegi, vecini, şi toţi cei care l-au cunoscut”.

Cuscru Iosif a fost un om deosebit, a vizitat Chişinăul şi unele obiective de interes turistic din Republica Moldova şi a rămas cu impresii pozitive din ceea ce a văzut. Cuscrul Iosif a citit cărţile, pe care le-am publicat. La aflarea acestei ştiri, m-am re-pătruns de marea responsabilitate pe care o avem noi, cei care scriem, faţă de cei care citesc.

Dumnezeu să-l odihnească cu drepţii!

anatol_petrencu@yahoo.com

17. 08. 2018

Comentariile nu sunt permise.

Arhiva