Boris VOLOSATÂI – cel mai potrivit pretendent pentru postul de primar general

Boris VOLOSATÂI – cel mai potrivit pretendent pentru postul de primar general al Chişinăului

Noi, un grup de intelectuali şi reprezentanţi ai altor profesii (muncitori în construcţii, agricultori ş. a.), întruniţi la Masa Rotundă cu Statut Permanent „Reîntregirea” (în continuare – MRSP), am discutat în repetate rânduri situaţia creată după formarea noii conduceri a Republicii Moldova (RM), iar mai nou – situaţia creată în vederea alegerii primarului general al Municipiului Chişinău. Pe noi, participanţii la MRSP, ne-a îngrijorat şi continuă să ne îngrijoreze starea de lucruri când alegătorii municipiului, care împărtăşesc ideea reîntregirii naţionale, precum şi cetăţenii RM, care posedă şi cetăţenia României (Uniunii Europene) nu au reprezentanţii lor în organele de conducere ale RM, iar în ceea ce priveşte şefia Capitalei lucrurile sunt şi mai grave. În cursa electorală s-au înscris mai mulţi pretendenţi care se declară „unionişti”, dar care ei între ei nu se pot întâlni, cel puţin, la o şedinţă de dezbateri pentru a elabora o singură platformă-program care ar transforma Chişinăul în cea de-a doua capitală românească. În aşa sens, cu unanimitate de voturi, noi l-am propus pe dl dr. Boris Volosatâi ca reprezentantul nostru la funcţia de Primar general al Municipiului Chişinău – o personalitate distinsă, care să promoveze idealul unionist şi care să poată coagula, în cel de-al doisprezecelea ceas, pretendenţii unionişti în jurul unei figuri cu şanse mai mari de victorie.

Dl dr. Boris Volosatâi este un cunoscut şi erudit pedagog, este un foarte bun specialist în Istorie, pe care o predă în Liceu, este un bun director (de peste 30 de ani) al unuia din cele mai prestigioase instituţii preuniversitare din RM. Domnia sa a fost în mai multe rânduri consilier municipal (Chişinău), cunoaşte problemele oraşului ca pe propriile cinci degete de la mâna dreaptă. Dl B. Volosatâi se bucură de un respect uriaşi în rândul elevilor, dar şi a pedagogilor şi părinţilor liceenilor. Aşi putea aduce exemple pentru fiecare teză, expusă de mai sus, dar fac următoarea afirmaţie: noi l-am propus pe dumnealui pentru a avea un pretendent, pe care să-l voteze fără rezerve majoritatea alegătorilor din mun. Chişinău, un primar care ar putea continua cu noi energii iniţiativele şi realizările primarului Nicolae Costin în ceea ce priveşte decomunizarea oraşului, revenirea municipiului la o stare firească – românească. În acelaşi timp, noi am declarat, că în situaţia în care a apărea un pretendent mai bine poziţionat electoral decât dl Boris Volosatâi şi care va accepta poziţia noastră identitară, noi îi vom propune dlui B. Volosatâi să cedeze pretendentului cu mai multe şanse şi vom chema alegătorii noştri să-l voteze.

Noi îi mulţumim dlui Boris Volosatâi pentru că a acceptat acest gest patriotic al nostru, pentru că a avut curajul să se confrunte cu adversarii noştri geo-politici (Ion Ciobanu ş. a.).

Surpriză, însă. La una din emisiunile televizate, Boris Volosatâi a fost lovit sub centură chiar de o doamnă, pretendentă la postul de primar din partea Partidului Naţional Liberal (preşedinte dna Vitalia Pavlicenco). Doamna se numeşte Lilia Ranogaeţ. Ca să fiu sincer, eu nu am auzit de respectiva doamnă că ea ar fi împărtăşit idealul nostru de reîntregire. În orice caz, declaraţia făcută de ea  este pasibilă adresării în instanţă.

În altă ordine de idei, noi, membrii MRSP, ne vom convoca într-o şedinţă ordinară în cel mai apropiat timp, vom analiza mersul campaniei electorale şi situaţia în ansamblu privind alegerea primarului general al municipiului Chişinău şi vom trage concluziile respective, despre care vă vom anunţa.

Prof. univ., dr. hab. Anatol Petrencu, moderatorul MRSP „Reîntregirea”

7.10.2019

Comentariile nu sunt permise.

Arhiva