Igor Dodon – răul absolut pentru R. Moldova (2)

Ieri, 20 august, periodic am citit şi ascultat ştirile referitoare la otrăvirea lui Alexei Navalinîi. El este conducătorul Fundaţiei de luptă cu corupţia, fundaţie finanţată de cetăţenii Federaţiei Ruse (FR). În pofida acestei realităţi, oficialităţile ruse consideră Fundaţia ca fiind „agent străin”, permanent făcând şicane lui A. Navalinîi şi organizaţiei pe care o conduce.

Am privit sistematic emisiunile lui Alexei Navalinîi, referitoare la uriaşele furturi, comise de diferiţi administratori, oameni politici, escroci. Este de ajuns să amintim dezvăluirile lui A. Navalinîi privind bogăţiile incomensurabile ale „medicului” Elena Malîşeva, cea care afirma cu tărie că dacă americanii au inventat Coronavirusul, atunci invenţia lor este foarte slabă. Asta pentru că acest virus, aşa cum afirma E. Malîşeva, este „minunea minunilor” (ciudo ciudesnoie / чудо чудесное). De ce aşa? Pentru că, spunea respectiva doamnă, virusul omoară oamenii în vârstă, pe copii şi tineri nu-i atinge. A. Navalinîi a descoperit uriaşele averi pe care le posedă E. Malîşeva în SUA, unde demult s-au stabilit cu traiul feciorii acesteia. Şi multe alte matrapazlâcuri, comise de funcţionarii ruşi au fost depistate şi demonstrate publicului din FR. Astfel, pentru societatea rusă Alexei Navalinîi este foarte bun. El şi echipa lui au avut mai multe iniţiative electorale, politice etc. Respectiv, A. Navalinâi şi-a acumulat mulţi adversari. Nu este primul caz de otrăvire a unor personalităţi cunoscute ruse, dar care erau în opoziţie faţă de guvernare. Şi în cazul dat privirile oamenilor se îndreaptă spre Kremlin.

Am putea mult insista asupra tandemului stat-opoziţie paşnică în FR, rezumând, însă, tragem concluzia că asasinatele politice, la comandă, se ţin lanţ în Rusia. Iar Igor Dodon (ID) este un fan al acestei ţări.

ID este pătruns până în măduva oaselor de patriotismul rus, este un fan al lui V. Putin şi execută fără murmur orice indicaţii venite din Kremlin.

În calitate de preşedinte al Republicii Moldova (RM), ID niciodată n-a pus problema retragerii trupelor ruse de pe teritoriul RM şi a armamentului de la Colbasna. Dimpotrivă, ID a căutat să transnistrizeze restul RM, aflate sub controlul Chişinăului, fie sub forma federalizării, fie sub altă formă, esenţa rămânând aceiaşi. Regiunea separatistă fiind sub controlul Moscovei, asta ar însemna nu doar recunoaşterea oficială a regimului dat, dar şi supunerea completă a RM Kremlinului.

ID a depus flori la monumentul separatiştilor, căzuţi în războiul ruso-moldav din 1992, s-a întâlnit recent cu liderul separatist Krasnoselski, numindu-l „preşedinte” (în fond ei ambii sunt separatişti – unul faţă de Chişinău, altul – faţă de Bucureşti). Dar cel mai ruşinos lucru, comis de administraţia lui ID a fost incidentul grav de la 16 iulie 2020, când trupele de represiune au bătut veteranii războiului de pe Nistru, oameni ce au apărat integritatea şi independenţa RM, pe care o conduce azi ID, veterani ce au demonstrat paşnic, cerându-şi drepturile bine meritate. Mare ruşine pentru ID!

În calitate de şef al statului, ID ar trebui să demonstreze cunoaşterea cel puţin bună nu doar a istoriei veridice, nu contrafăcute, a poporului, pe care îl conduce, ci şi a limbii acestui popor. Sau, discursurile lui ID demonstrează că el deseori vorbeşte ruseşte în faţă băştinaşilor, sau în română, dar cu foarte multe rusisme. Ministerul Educaţiei ar face bine dacă i-ar retrage diploma de absolvent al şcolii de cultură generală sau de liceu.

(va continua)

Comentariile nu sunt permise.

Arhiva