Sunt moldovean, prin urmare – sunt ROMÂN! (Apel către oamenii de bună credinţă)

Stimaţi concetăţeni!

 Acei dintre Dvs., care reuşesc să urmărească activitatea politică în Republica Moldova (RM) au constatat, cu uşurinţă, o activizare excesivă a unor forţe străine intereselor naţionale ale noastre, cetăţeni ai RM, indiferent de provenienţa etnică a fiecăruia dintre noi. Anumite forţe politice, destul de influente, cer deschis introducerea limbii ruse – limbă de stat a RM, sfidează cu neruşinare limba de stat, consfinţită în Constituţia RM, pledează pentru lichidarea suveranităţii şi independenţei de stat a RM prin aderarea la Uniunea vamală Belarus-Rusia-Kazahstan. Astfel, la recent desfăşuratul congres al PCRM delegaţii au vorbit doar în limba rusă, iar scopul politic actual al PCRM este aderarea RM la uniunea vamală menţionată mai sus.

De o activitate fără precedent dau dovadă trepăduşii intereselor străine în RM, numiţii moldovenişti şi „statalişti”, care în mod fraudulos s-au declarat a fi unicii reprezentanţi ai moldovenilor şi care, prin cuiburile lor de „jespi” înveninează cât pot de mult raporturile româno-române (adică relaţiile dintre România şi RM), denigrează sistematic şi asiduu România, românii, cultura şi spiritualitatea românească. Chiar pe paginile acestui portal de ştiri – VoxPublica – un grup de indivizi anonimi, metodic şi agresiv, în spiritul psihopoliticii kaghebiste, toarnă cu nemiluita zoi în tot ce este românesc, distorsionează conştient adevărul, înjură, ameninţă cu răfuială fizică sau chiar ucidere pe cei ce nu sunt de acord cu zvâcnirile aberante românofobe ale acestor moldovenişti de peşteră.

Da, suntem MOLDOVENI, pentru că trăim pe o parte a fostului Principat Moldova. Fiind MOLDOVENI, suntem în acelaşi timp ROMÂNI, adică facem parte dintr-un neam mai mare, care nu se limitează doar la spaţiul Pruto-nistrean (NB! Fără sudul şi nordul Basarabiei). Nu suntem împotrivă ca anumiţi cetăţeni ai noştri să se considere doar  moldoveni. Este dreptul lor; va veni şi pentru ei timpul să se deştepte şi să înţeleagă că sunt români.

Iată, însă, că apar numiţii moldovenişti, care încearcă să se exprime în numele tuturor moldovenilor, să înainteze anumite pretenţii statului vecin şi prieten România (întrebare: Cu ce drept? Cine v-a împuternicit? Cine sunteţi voi, politic vorbind? Dodon şi echipa? Cu câte procente apare echipa lui Dodon în ultimele sondaje de opinie? Cu zero întregi şi zero, zero … şi unde să mă opresc? procente. Iată influenţa reală a moldoveniştilor de peşteră din RM.

Adevăraţii, autenticii moldoveni, veritabilii patrioţi ai RM sunt acei moldoveni, care se recunosc că sunt moldoveni, dar fac parte din Neamul Românesc.

 Stimaţi cititori!

Oamenii care locuiesc în spaţiul dintre Prut şi Nistru au fost supuşi unor politici teroriste din partea regimului bolşevic de ocupaţie: foamete provocată cu pierderea a peste 200 000 de oameni, hărţuieli interminabile, aplicate aşa numiţilor „chiaburi” (prin impozitări excesive sau repetate), „chiaburi” care, de fapt, au fost gospodarii satelor noastre, deportarea în Siberia în condiţii inumane, deposedarea averii etc. Teroarea fizică şi psihologică, aplicată de NKVD faţă de cei rămaşi în RSSM, spălarea creierilor prin îndoctrinare, promovarea moldovenismului prin politici de stat educaţionale, culturale, dar şi represive – toate acestea au avut ca efect introducerea fricii în oasele oamenilor. Am întâlnit şi am discutat cu zeci de oameni ce au suportat represiunile staliniste şi care, chiar în ziua de astăzi, tremură şi plâng când îşi amintesc de acele timpuri sumbre.

Cu regret, tendinţa de dominare străină, materializată prin prezenţa masivă a posturilor de radio şi TV, intimidările lansate de unii oameni politici, angajaţi în servirea unor interese străine (Dodon et K°), intimidări la adresa conducătorilor RM şi lipsa de reacţie la aceste insulte grosolane, aroganţa crasă a unor vorbitori de limbă rusă etc. lasă impresia falsă cum că ei sunt cei ce domină, cum că URSS mai există încă.

Iată de ce, noi, moldovenii conştienţi de apartenenţa noastră la cultura şi spiritualitatea românească, la civilizaţia europeană cu toate laturile ei puternice (supremaţia legii, bunăstarea, statul în serviciul cetăţenilor şi nu invers, corectitudinea, curăţenia etc.) nu avem dreptul să rămânem indiferenţi faţă de ceea ce se întâmplă în jurul nostru.

Aşa cum bine se ştie, în anul 2013 se va desfăşura recensământul ordinar al populaţiei din RM. În 2003, fiind la putere, comuniştii au modelat (citeşte: au falsificat!) în aşa fel recensământul, încât, la indicaţia expresă a ideologului PRCM de atunci Stepaniuc „moldovenii” ca şi cum ar fi fost majoritatea. Mulţi dintre Dvs. îşi amintesc cum eram întrebaţi şi la capitolul „naţionalitate” eram trecuţi cu creionul simplu, ca să ne pomenim toţi în aceeaşi oală, aşa cum dăduse indicaţii potentaţii zilei de atunci.

Recensămintele sunt de o importanţă primordială în viaţa societăţii. Nu sunt excluse nici interesele politice, nici manipulările, iar rezultatele recensămintelor stau la baza viitoarelor politici naţionale, economice, de politică externă etc.

Consider, că interesul major al nostru, al românilor moldoveni, este desfăşurarea unui recensământ corect, transparent, lipsit de intimidări, de întrebări sofisticate etc.

Pentru noi, moldovenii, este foarte important să depăşim frica, băgată în oase de fostul regim totalitar, şi să declarăm cu gura deschisă (să scriem clar în anchete): noi suntem ROMÂNI!

Moldoveniştii primitivi din RM, cei de peşteră, consideră cum că români în RM ar fi 2-3 %. Asta în situaţia în care peste 25 % din respondenţi declară că limba lor maternă este limba română.

Prin urmare fac următorul Apel: să conştientizăm că cei ce recunosc că limba lor maternă este limba română, să aibă CURAJUL să declare în anchete că sunt ROMÂNI. Noi trebuie să demonstrăm lumii că în 2013 cel puţin o pătrime din populaţia RM este de etnie (naţionalitate) ROMÂNĂ. Şi asta trebuie s-o facem în ciuda tuturor eforturilor moldoveniştilor de peşteră şi a patronilor lor financiari pe peste hotarele RM.

Propun înfiinţarea unui grup de iniţiativă, care să se convoace în cel mai rapid mod şi să elaboreze o strategie şi o tactică, având sloganul

„Da, sunt moldovean, prin urmare sunt ROMÂN!

Aşa să ne ajute Dumnezeu!

 Prof. univ., dr. hab. Anatol PETRENCU, preşedintele INIS „ProMemoria”, vicepreşedinte PL

 25 iunie 2012.

 

Lasă un răspuns

Arhiva